SON YAYINLAR
latest

Hızlı Kilo Vermenin Zararları Nelerdir ?

Kilo vermek amacıyla yapılan şok diyetler, insan vücudunu olumsuz olarak etkilemektedir. Vücudun sağlıklı bir şekilde kilo vermesi, ayda en fazla 4 kilo ile sınırlıdır. Altı aylık süreç baz alınıp bir değerlendirme yapıldığında, vücudun normal kilosunun yüzde 5’i ile 10’u arasında kilo verilmesi ön görülür. Belirlenen bu orandan fazla kilo verilmesi, kişinin vücut metabolizmasına önemli ölçüde zarar verebilmekte.

Verilmek istenen kilo için uygulanan diyetlerde yavaş ama doğru bir şekilde uygulamalar yapılmalıdır. Yavaşça kilo verildiğinde vücutta bulunan depolanmış yağlar eritilir ve tekrar alınması zorlaşır. Ancak hızlı kilo vermenin zararları olarak vücutta su, kas ve nitrojen kaybı meydana gelir. Yağ eritilmeye çalışılırken vücut kitlesi yok edilir. Vücut yorgun düşer ve vitamin eksiklikleri ortaya çıkar.

Vücut Kitlesi Kaybının Zararları

Diyet yapanlar vücutlarındaki fazla yağları eritmeye çalışırlar. Ancak hızlı kilo vermek için şok diyetler uygulandığında kas dokusu zarar görür. Kas kitlesinin zarar görmesi sonucunda vücut kitlesi kaybı görülür. Bu aşamada kişi kilo kaybetme sırasında vücut suyunda azaltma yapmış olur. Vücut için zararlı olan kas erimesi oluşmaya başlar. Yağ dışında vücut kitlesinin kaybı söz konusu olduğunda kilo verildiği sanılır, ancak diyet bırakıldığında tekrar daha fazla kilo alınmaya başlanır. 

Sağlığı olumsuz yönde etkileyen vücut kitlesi kaybı meydana geldiğinde insan vücudunda bulunan kalsiyum, vitamin, su ve fosfor kayıpları oluşur. Bu durumsa kişinin hayatını tehlikeye atmaktadır. Sağlıklı kişinin doku kitlesi yüzde 40 oranında olduğunda hayati sorunlar meydana gelirken daha az oranda kayıplar söz konusu olduğunda kardiovasküler fonksiyonların zarar görmesine, immün sistem cevaplarının alınamamasına neden olur.

Hızlı Kilo Vermenin Zararları

1 ) İnsan vücudundaki sıvı dengesi bozulur.
2 ) Kanda ürik asit oranı atar bunun sonucunda böbrek taşı hastalığı ortaya çıkar.
3 ) Hızlı kilo verilmek için yapılan açlık diyetlerinde kolesterol yükselerek damarlarda tıkanıklığa neden olur.
4 ) Kalbin ritmi bozulur ve ölüm riski artar.
5 ) Açlık sonucunda baş ağrısı görülür.
6 ) Vücut fonksiyonları zarar göreceğinden yorgunluk hissedilir ve uyku hali ortaya çıkar.
7 ) Saçlarda dökülmeler meydana gelir ve üşüme hali görülür.
8 ) Konsantrasyonda bozukluk meydana gelir.
9 ) Safra kesesinde hastalıklar görülür.

Bu gibi sorunlara yol açan aç kalarak kilo verme yöntemlerine fazlasıyla yoğunlaşma olduğunda kişinin hayatını kaybetmesi söz konusu olabilir. Hızlı kilo verme zararlı mı? diye sorular fazlasıyla merak edilen sorulardandır. Zararlarını öğrenmiş olduğunuz şok diyetler yerine sebze ve protein ağırlıklı diyetlere yönelerek, aç kalmadan sağlıklı bir şekilde zayıflama yollarına başvurulmalıdır. 
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »