SON YAYINLAR
latest

Vücut Gelistirme Teknikleri İle Kütle Gelisimi

Başta erkekler, daha sonra da bayanların en çok arzuladığı noktalar arasında vücutlarının fit, kaslı ve bir yandan da güçlü görünüme sahip olmasıdır. Vücutlarını güçlü ve kaslı yaparak daha çok bayanın ilgisini çekeceğini düşünen erkekler bir yerde dururken; güçlü karın ve kol kasları sayesinde erkekler karşısındaki yok oluş duygusunu tamamen öldüreceğini düşünen bayanlar ise; diğer bir noktada durmaktadırlar. Hem sağlık açsından, hem de fit bir görünüme ulaşmak amacı ile vücut için yapılan egzersizler konusunda siz de bilgi edinmek istiyorsanız ve bu bilgileri en doğru şekilde uygulamak isterseniz mutlaka yazımızı okumaya devam edin. Vücut geliştirme yapmak isteyenlere en baştan, en sona kadar rehber yazımızda mevcuttur.

Vücut Geliştirme Konusunda Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

Vücudunuza güç ve fitlik kazandırmak için geliştirmeye karar verdiyseniz öncelikle bazı konular hakkında bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Eğer bu bölümdeki bilgileri atlarsanız; vücudunuzu geliştirmek isterken; kendinizi hastanede bulabilirsiniz. Öncelikle vücudunuzun kaslı bir yapıya sahip olması ya da fitlik kazanması için bazı tekniklerin yer aldığını bilmeniz gerekiyor. Bu tekniklerden siz e söz edeceğiz ancak; teknikleri tanımadan önce kendi vücudunuzu tanımanız gerekiyor. Gerçek bir güçlülüğe ulaşmak için yoğun çalışmanız gerektiği doğru bir bilgidir. Ancak; buradaki yoğunluktan kasıt ağır egzersizler değildir. Doğru teknikler ile yapılan hafif egzersizler de sizi amacınıza götürecek vücut geliştirme yoludur.

Vücut Geliştirme Teknikleri Hangi Sıklıkla Yapılmalıdır?

Vücudunuzda değişiklikler yapmaya ve artık daha fit gözükmeye karar verdiyseniz bazı teknikleri doğru bir biçimde uygulayarak hızla kendi değişiminize başlayabilirsiniz. Tabi bu değişim konusunda zaman aralıklarına dikkat etmeniz gerekiyor. Yanlış zaman aralıkları kapsamında yapılan geliştirme hareketleri ne yazık ki sadece vücudunuzu yoruyor. Çalışmalarınızı haftanın 3 gününe yaymaya çalışmalısınız. Büyük ve küçük kaslar için ayrı çalışma teknikleri kullanmanız lazım. Büyük kasları 8 set halinde ve 6 tekrar kapsamında çalıştırın. Küçük kaslarınızı ise; 5 et yapıp yine büyük kaslarda olduğu için 6 tekrar yöntemini uygulayın. Her set arasında da 2 dakikalık mola verirseniz vücut geliştirme konusunda doğru zaman aralığını bulursunuz.

Vücut Geliştirme Teknikleri Nelerdir?

Yukarıda bahsettiğimiz zaman aralıklarına uymanız koşulu ile aşağıda yer alan ve vücudunuzu geliştirmeye yardım eden teknikleri uygulayabilirsiniz. 3 temel teknik yer almaktadır. Bu üç tekniği bahsettiğimiz yöntemleri kullanarak uygularsanız kesinlikle doğru şekilde ve sağlıklı biçimde geliştirme hareketlerinizi yapmış olacaksınız.

Tekrarlanan Efor Tekniği; Vücudunuzu fitliğe kazandırmak isteyenler için önerdiğimiz ilk tekniktir. Bu teknik kapsamında orta düzey ağırlıkları tercih etmeniz gerekiyor. Ağırlık teknikte en önemli detaydır. Tekrarlanan efor tekniğinde çok ağır ya da çok hafif ağırlıklar tercih edemezsiniz. Orta düzey ağırlık ile en fazla tekrar sayısını 3 set halinde uygulamayı amaçlamalısınız.

Maksimum Efor Tekniği; 1. Tekniğin aksine bu tekniğe geçtiğinizde kendinizi biraz zorlamanız gerekiyor. Tercih edebileceğiniz en yüksek ağırlığı egzersiz esnasında kullanmanız gerekmektedir. Bu teknik 2 hafta boyunca uygulanmalıdır. Teknik için bir hareket seçimi yapıyorsunuz ve kaldırabileceğiniz en yüksek ağırlıkla 3 kez tekrar yapıyorsunuz. 2 haftalık süreç dolunca aynı işlemi hareketi değişerek tekrarlıyorsunuz.

Dinamik Efor Tekniği; Yukarıda saymış olduğumuz diğer iki teknik ağırlık konusunda odaklanmasını seçerken; son tekniğimizde ise; ağırlıktan ziyade hıza odaklanmanız gerekmektedir. İlk teknikte olduğu gibi ortalama bir ağırlık seçiyorsunuz ancak; hızlı hareket etmeniz gerekiyor. 8 set haline çalışacağınız teknikte yine 3 tekrar yapmanız teknik için yeterldir.

İyi bir vücut geliştirme programı için ziyaret edebilirsiniz; http://www.kasvekuvvet.net
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »