SON YAYINLAR
latest

Açık Büfe Menüleri

Harika partilerin vazgeçilmez konsepti açık büfe menülerini kendi tarzınıza göre şekil alabilir ve ya düzenleyebilirsiniz. Oldukça şık ve zengin masalar hazırlamak sizin hayal dünyanıza kalmış olan bir durum. 
Konuklarınızı şaşırtmak ve onlara unutamayacakları anlar yaşatmak istiyorsanız şık açık büfe menülerinden yararlanabilirsiniz. Açık büfe menüleri için çok farklı tarifler oluşturarak o tariflerle masanızı oldukça geliştirebilir zenginleştirebilirsiniz. Misafirlerinizi rahatlıkla anın tadını çıkartmalarını isterseniz konseptinizi çok salaş bir şekilde düzenleyerek bunu sağlayabilirsiniz.Evde açık büfe tercih ediyorsanız ise genelde kalabalık bir misafir grubunuz olduğunda açık büfe menü konsepti sizin için güzel tercih olabilir. Açık büfe menü herkesin çok sevdiği bir parti konseptidir. Açık büfe menülerinizin çok çeşitli olmasına özen gösterirseniz misafirlerinizin gözünde artık puan kazanabilirsiniz. Farklı yiyecekler tercih eden misafirlerinize birden çok seçenek çıkarttığınızda vereceğiniz davetten kolay kolay kimse ayrılmaz.Açık büfe menü konseptinin özellikle gözü doldurması çok önemli bir artı hem davetinize hava katarken çok çeşitlilikle bir çok davetlinizin partinizden olumlu düşüncelerle ayrılmasını sağlayabilirsiniz.

Açık Büfe Menü Konseptleri

Fransa’dan günümüze kadar enfes tatlarla yayılan açık büfe menü geleneği bir çok davetin gözde konseptidir. Çorbalardan tatlılara her türlü tariflerin bulunduğu açık büfelerde, enfes lezzetler görsel açıdan göze hitap etmesi için yuvarlak ya da uzun masalarda sunuma hazırlanıyor. Genellikle düğün organisazyonları,haftasonu kahvaltıları,birbirinden renkli doğum günü organizasyonlarının ve son zamanlarda ülkemizde de sık sık yapılar bridal shower,baby shower gibi organizasyonların baş kahramanı haline gelmiştir açık büfe menü konseptleri. Açık büfe menü konseptlerini dilediğiniz gibi kendinize özgü oluşturabilirsiniz. Mesela vejeteryan beslenen bir topluluğa davet veriyorsanız o topluluğa özgü sağlıklı beslenme başlığı altında görsel ve sağlıklı tariflerin içinde yer aldığı bir açık büfe masası oluşturabilirsiniz. Özellikle vejetaryan masanızda olmazsa olmaz tarif kinoa köftesini şiddetle tavsiye ediyoruz. Vejeteryan mutfağında son zamanların en vazgeçilmez tariflerin başında geliyor buna ek tatlı olarak hurmalı puding gibi enfes bir lezzetle açık büfe menünüze renk katabilirsiniz. 

Tabi kii kesinlik masanızda bu tariflerin dışında bir çok tarifin yer almasını sağlayın. Vejeteryan açık büfe konsepti gibi bir çok konsept mevcuttur sizin geceyi kutlama amacınıza bağlı değişen konseptlerde de açık büfe menü seçeneklerini bu amacına göre şekillendirebilirsiniz. Barbekü partileri, brunch, kahve molası, doğum günü, nişan partisi, bridal shower, baby shower, hoş geldin bebek, diş buğdayı, makarna partisi, pijama partisi,iftar yemeği veya evinizde sıradan bir akşam yemeği konseptler oluşturup bu konseptleri kendinize göre geliştirebilir ve görselleştirebilirsiniz.

Düğün organizasyonlarının, hafta sonu kahvaltılarının ve eğlenceli doğum günlerinin vazgeçilmez sunumu olan açık büfeleri düzenlerken dikkat etmeniz gereken noktalar;

• Renk şeması,
• Çatal, bıçak ve tabak takımlarının yeterince bulunması,
• Yemeklerin alınma sırasına göre (çorbalar, aperatifler, ana yemekler, meyveler ve tatlılar) düzenlenmiş olması.
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »