SON YAYINLAR
latest

Hindistan Cevizi Yagı – Zerdecal Yüz Maskesi

Cildinizi nemlendirmek ve daha aydınlık bir cilde sahip olmak istiyorsanız bu maskeyi denemelisiniz. Cildinizdeki sivilceleri, lekeleri azaltmaya yardımcı olan maske; aynı zamanda yüzünüzde bulunan yaşlılık belirtilerini yani kırışıklık ve çizgilerinin yok olmasına büyük katkı sağlar. Cilt renginizin daha dengeli olmasını ve lekelerin kaybolmasına yardımcı olur.

Malzemeler

1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
1 tutam zerdeçal

Yüz Maskesi Hazırlanışı ve Uygulanışı

1. Zerdeçalı ve Hindistan cevizi yağını belirtilen miktarlarda küçük bir kapta karıştırın.

2. Elde ettiğiniz karışımı yüzünüze sürün ve 15 dakika maskenin yüzünüzde beklemesini sağlayın

3. Maskeyi çıkarmak için soğuk su ile yüzünüzü durulayın. Sonrasında nazik hareketlerle bir havlu ile kurulayın

4. Paylaştığımız tarife dilerseniz yarım muz da ekleyebilirsiniz. Eğer eklemek isterseniz muzu bir çatalın arkası ile ezin ve ezilmiş muzu diğer malzemelerle karıştırın. Önceden temizlediğiniz yüzünüze uygulayın.

Yüz Maskesi İçin Öneriler:

Dilerseniz Hindistan cevizi yağını küçük bir kaba koyarak bu kabı sıcak suya oturtabilirsiniz. Bunun yanında pratik olan bir diğer yöntem ise Hindistan cevizi yağını saç kurutma makinesi ile kurutmak olacaktır.
Olgun olan muzlar ham muzlara göre ezmesi daha kolay olur. Bu yüzden olgun muzlar tercih ederseniz işiniz daha da kolaylaşacaktır.
Tarifte belirttiğimiz miktar yani bir tutam zerdeçal cildinizi sarartmaz. Ancak tırnaklarınızın sararmasına neden olabilir. Tırnaklarınızda oluşan sarı izlerden kurtulmak için ise 1 tatlı kaşığı limonu bir fırçaya sürerek bu şekilde tırnaklarınızı fırçalayın. Bu uygulamayı 1 dakika boyunca sürdürürseniz sarı lekelerden kurtulabilirsiniz.
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »