SON YAYINLAR
latest

Ayak Topuklarında Oluşan Çatlaklar İçin Dogal Yöntemler

Tüm bayanların ortak sorunudur ayak topuklarında oluşan çatlaklar. Ayak topuklarında oluşan çatlakların belli başlı nedenleri olsada, en bilineni uzun süre ayakta durmak ve yürümektir. Fazla ayak'ta durma sonucu topuklarda bulunan yag bezleri ezilerek basınca ugrar . 
Bunun sonucunda ayak topukları nemsiz kalır ve doku kaybı yaşar. Oluşan bu nem kaybını giderebilmek için her gece yatmadan önce ayak topuklarına nenmelndirici bakım kremleri ile masaj yapılmalıdır. Ayak topuklarınızda çatlaklar mı var ve bu sorun ile nasıl baş edeceginizi bilmiyorsanız eger, ayak topuklarında oluşan çatlaklar için hazırladıgımız dogal ve son derece etkili tariflerden yararlanabilirsiniz.

Ayak Topuklarında Oluşan Çatlaklar İçin Dogal Yöntemler

Bir kutu vazelin yagının içerisine iki adet gripin tozu dökülür, iyice yedirilerek ayak topuklarında oluşan çatlaklara iyice sürülür ve bekletilir. Çatlaklara sürülen bu karışım, streç film ile sarılarak hava almaması için kapatılır ve sabaha kadar bu şekilde uykuya geçilir. Sabah ılık su ile topuklarda bulunan karışım temizlenerek arındırılır. Kısa süre içerisinde uygulanan bu dogal karışım sayesinde ayak topuklarında bulunan çatlaklardan kurtulabilirsiniz.


Ayak Topukların Oluşan Çatlaklar İçin Maske
. 1 fincan vazelin
. yarım limon suyu
. 5 adet aspirin
. deniz tuzu
Yukarıda belirtilen malzemeleri geniş bir kap içeirisnde harmanlayarak karıştırılım ve bir sonraki işlem için bekletelim. Geniş bir kap içerisine ilave edilen suyun içerisine deniz tuzu katılarak karıştırılır ve ayaklar bu kabın içerisinde 30 dakika kadar bekletilir. Ayaklar sudan çıkarılıp durulandıktan sonra hazırlamış oldugumuz ilk karışım, ayak topuklarında oluşan çatlaklara sürülerek sabaha kadar bekletilir. Sabah ilk işimiz ayak topuklarımızı ılık su da durulayıp temizlemek olmalıdır. Yaklaşık 10 günlük bir zaman dilimi içeirisinde ayak topuklarında oluşan çatlaklar giderilecektir.

Elma Sirkesi İle Çatlaklara Son Verin

Geniş bir kap içerisine ilave edilen soguk suya bir su bardagı elma sirkesi karıştırılır. Hazırlanan elma sirkeli su içerisine ayaklar sokularak yaklaşık 30 dakika kadar bekletilir. Su'dan çıkarılan ayaklara zeytinyagı ile masaj yapılarak,yaklaşık 2 saat boyunca ayakları yıkamadan bekletmek gerekmektedir.. Ayak topuklarında oluşan çatlakların giderilmesi için en etkili yöntemlerden biridir.


Ayak Topukları İçin Alternatif Yaglar

Özellikle kakao ve acıbadem yagı ayak topuklarında oluşan çatlaklar için etkili yag çeşitleridir. Sıcak suda kısa bir süre bekletilen ayaklar, kakao ve acıbadem yagı ile masaj yapılarak 1-2 saat süre ile dinlendirilir. Özellikle, sonrasında gül losyonu ile ayaklara yapılan extra masaj, hem ayakları nemlendirir,hemde tırnak saglıgı için etkilidir.


Ayak Topuklarında Oluşan Çatlaklar İçin Ev Yapımı Krem

1 yemek kaşıgı limon suyu ve 1 yemek kaşıgı gliserinin harmanlanması sonucu ortaya çıkan bu krem, ayak topuklarında oluşan çatlaklar için son derece etkili bir yöntemdir. Özellikle hazırlanan bu krem'in ayak topuklarına gece sürülerek yatılması en etkili sonuç olacaktır. Kısa sürede krem yardımı ile topuklarda oluşan çatlaklar giderilecektir. Ayak topukları nem yönünden zayıf oldugu için,tekrardan çatlakların oluşmasının önüne geçebilmek için her gece yatmadan önce nemlendiriciler ile bakım yapılmalıdır
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »