SON YAYINLAR
latest

Kilo Aldıran Kalorisi Yüksek Yiyecekler

Aşırı derece zayıf yada normal kilo sınırınızın altında iseniz ve hızlı olduğu kadar sağlıklı bir şekilde nasıl kilo alabiliceginizi bilmiyorsanız, bu yazımızda sizlere kilo aldıran yiyecekler konusunda geniş bir açlıklama yapmaya karar verdik. Kilo almak için, kilo aldıran haplar yada kilo aldıran iğneler gibi vücut sağlığına zararlı bu kimyasallar yerine, sağlıklı ve kalorisi yüksel gıdalar ile beslenme düzeninizde degişiklige gitmenizde yarar var. Kilo almanın altın kuralı, günlük harcadığınız kalori miktarından fazlasını, tükettiğiniz besinler ile tekrar geri almaktır. Düzenli beslenme yöntemi seçilerek,bol kalori değerine sahip gıdalar tüketilip, yaklaşık bir ay içerisinde 1-1.5 kilo alınması hedeflenilmelidir.

İdeal Kilo Nasıl Olmalı

Bir çok bayanın yıllardır sordugu ve merak ettiği soruların başında gelen, acaba ideal kilodamıyım yada normal kilom bu mu gibi soruları sıklık ile duymuşuzdur. Peki ideal ve normal kilo nasıl belirlenir ? İdeal kilo bireyin fizyolojik yapısına göre değişir. Tüm bireylerin vücutlarında bulunan kas kütleleri,kemik genişlikleri ve vüvutlarında bulunan su seviyeleri farklılık gösterebilir. İdeal kilo, bireyin kendini mutlu hissettiği ve bulundurduğu kilo ile dış etkenlere karşı vücudu koruyabıldigi aynı zamanda hastalıklara karşı direnç gösterdiği kilo olarak düşünülebilir.

Genel olarak kilo ve boy hesaplayıcı sistemlerde bir bayanın ortalama ölçü birimleri, 1.70 cm boy , yaş olarak 30 ve kilo olarak ise 60-62 gösterilmesi ideal kilonuzu yansıtabilir. Yine aynı şekilde 1.80 cm boy aralığında bir erkek için yaş ortalaması 25 olarak düşünüldüğünde,kilo değeri 68-72 aralıgında olmasıda ideal kilonun standart ölçülerde olduğunun göstergesidir. Fakat bu değerlere odaklanmak yerine,yukarıda belirttiğimiz gibi kendinizi mutlu hissetmeniz ve bulundurduğunuz kilo ile dış etkenlere aynı zamanda hastalıklara karşı mücadele edebilmeniz ideal kilonuzu yansıtır aslında.

Neden Kilo Alamıyorum Diye Düşünün

Aşırı derece’de zayıf ve ideal kilo’ya ulaşamamanın farklı sebebleri olabilir. Bu sebeblerin en başında gelen metabolizmanın hızlı yada yavaş çalışması,bireyin zayıf yada şişman olması ile doğru orantılıdır. Fakat metabolizma tek başına kilo almanızı önleyen bir faktör değildir. Yogun iş temposunda hareketli koşuşturmalar neticesinde harcanan kalori miktarlarıda kilo almanıza engel olabilir. Aile’den gelen genetik kalıntılar ve bağırsaklarda oluşan parazitlerde zayıflık nedeni olarak sayılabilir. Aynı zamanda aşırı stres,moral bozukluğu gibi sorunlarda metabolizmanın çalışma sistemini önemli ölçüde etkileyebilir. Kilo aldıran yiyecekler ile programa başlamadan önce, yukarıda saymış olduğumuz kilo almayı önleyici nedenler için uzman diyetisyen kontrolü ile sebeblerini aramanızda yarar bulunmakta.


Kilo Aldıran Besinler Nelerdir

Sizler için hazırladığımız kilo aldıran yiyecekler ile kalori değerlerinizi arttırabilir ve kısa zaman dilimi içerisinde sağlıklı bir şekilde ideal kilonuza kavuşabilirsiniz. Kalori bakımından zengin besin değerlerine sahip bu gıdalar, bir diyet programı gibi düşünülmeli ve program içerisinde ara vermeden günlük olarak vücuda alınarak tüketilmeli

Hayvansal yağlar: Deniz ürünleri ve çiftlik hayvanları kalori bakımından zengin içeriğe sahip oldukları gibi bol kolestrol değerine sahiptirler. Tüketilen bu gıdalar kolestrol rahatsızlığı olan bireyler için doğru şekilde alınmalıdır. 100 gram terayagında bulunan 900 kalori ile 100 gram balıkta bulunan 900 kalori günlük kalori miktarınızdan fazlasını karşıladığı gibi vücut saglıgı açısından önemli vitamin ve proteinleri almanızda etkili olacaktır

Bitkisel Yaglar: Bitkisel yağlar olarak sıralayabilicegimiz zeytinyağı,soya,fıstık ve susam yagı kilo almanız açısından yüksek değere sahiptir. Gün içerisinde salatalarda tüketilen 1 yemek kaşığı zeytinyağı,1 ayda yaklaşık olarak 1 kilo almanızı sağlamaktadır. Aynı zamanda tüketilen bu organik yağlar ile vücut saglıgı korunabilir.

Kuruyemişler: antep fıstığı,fındık,badem gibi kuruyemiş çeşitleri kalori ve protein yönünden zengin içeriğe sahip oldukları gibi vücut için sağlıklı yag asitleri üretirler. 100 gram badem 600 kalori olarak düşüldüğünde günlük kalori miktarınızın bir bölümünü yanlızca kuruyemişlerden almış olacaksınız.

Fıstık Ezmesi: Sabah kahvaltılarında rahatlık ile tüketebiliceginiz 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi size 100 kalori sağlayacaktır.

Siyah Çikolata: Kakao dan imal edilen çikolata, kalori bakımından zengin içeriğe sahip olduğu gibi bol antioksidan içerir.

Peynir: Protein ve kalsiyum yönünden zengin olması ile bilinir. Özellikle beyaz tam yağlı,ve kaşar peyniri tüketilmesinde büyük önem vardır kilo almak isteyenler için.

Tahin: Sabah kahvaltılarında pekmez ile yada sade olarak tüketilen tahin, 100 gram’da 600 kalori enerji sağlayarak kilo aldıran yiyecekler arasında vücut için en sağlıklı olanıdır.


Kilo Almak İçin Tavsiyer

Fabrikalarda işlenmiş ambalajlı besinler yerine:

1) Kahvaltı öğünlerinizde kızarmış bir dilim ekmeğe fıstık ezmesi ilave edilerek kalori ihtiyacı karşılanabilir.
2) Rafa’dan yapılmış omlet’in peynirli olmasında hiçbir sakınca yoktur. Ekstra olarak peynir almış olun.
3) 100 gram yoğurt içerisine bal ilave edilerek kalori miktarı arttırılabilir
4) Haşlanmış 1-2 adet patates ögle yada akşam aralarında tüketilebilir.
5) Tüm bunların yanında cila olarak bir bardak organik üzüm suyu ile günü tamamlayabilirsiniz

Kilo aldıran kalorisi yüksek yiyecekler ile 3 ögün olan yemek sürelerinizin aralarına aperatif mide’yi yormayan saydığımız bu gıdalar ile atıştırmalar yaparak extra kalori sağlayabilirsiniz. Ayrıca haşlanmış tavuk,beyaz peynir, yeşil yapraklı sebzeler ile hazırlayacağınız güzel bir salata gün içerisinde sizi zinde ve sağlam tutmaya yarayacaktır.
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »