SON YAYINLAR
latest

Cilt Lekeleri İçin İyi Gelen Bitkiler

Cilt lekeleri yıllardır tüm bayanların korkulu rüyası olmuş ve pisikolojik anlamda rahatsızlık yaratmıştır. Cilt lekelerinin oluşma nedenleri arasında güneş ışınları ilk sırada yer alsada, çeşitli hastalıkların getirdigi sonuçlar neticesinde cilt lekeleri ortaya çıkmaktadır. 

Cilt lekeleri için bir çok tıbbi ilaç kullanımı söz konusu olsada,son zamanlarda cilt lekelerine iyi gelen bitkiler etkli ve gözle görülür sonuçlar ortaya koymaktadır. Cilt lekelerine iyi gelen bitkiler ile cilt lekelerine son verdiginiz gibi, aynı zaman'da cilt saglıgı açısından gözle görülür sonuçlar ortaya çıkması muhtemeldir. Bunların başında yüzün canlılık kazanması, yüz'de gerginlik oluşması ve beslenemesi gibi bir çok faktörü sıralayabiliriz. Konumuzda yer verdigimiz cilt lekelerine iyi gelen bitkilerin'in tamamı günlük hayatta kullandıgımız ve vücut saglıgı açısından son derece faydalı olması ile bilinmektedir.



Cilt Lekelerine İyi Gelen Bitkiler Nelerdir

Bugday: Günlük hayatımızda ve yemeklerimizde kullandıgımız bugday, özünden yapılmış etkili yüz kremleri kullanarak kısa zamanda cilt lekelerinde azalmalar görülmektedir. Fakat bahsettigimiz bugday özlü krem satın alırken içeriginde paraben maddesi içermediginden emin olun. Paraben maddesi yüz bakımı için son zamanlarda önerilmemektedir. Bu yüzden satın alınan kremin tamamı ile saf bugday özlerinden hazırlanarak satışa sunulmasında büyük önem vardır

Biberiye: Son zamanlarda zayıflamak için kullanılan biberiye, cildi tazelemesi ve dengesini koruması ile bilinmektedir. Biberiye cilt içerisindeki hücrelerin saglıklı bir şekilde bölünmesini gerçekleştirdigi için cildin kısa zamanda kendini yenilemesine olanak tanır. Aynı zamanda düzenli kullanılan biberiye, cilt rengini dogallaştırarak,cilt'te bulunan lekelerin görünümünü minumun seviyeye indirerek sıkılaştırma görevi üstlenir.

Salatalık: Tüm kozmetik ürünü firmalarının kullandıgı salatalık, dünya'da bilinen en etkili ve saglıklı nemlendiricilerin başında gelmektedir. Özellikle cilt lekelerinin kaybolmasında büyük rol oynayan salatalık, cilt'te bulunan gözle görülmeyen kırışıklıklarında yok olmasında büyük rol oynar.

Lavata: Kozmetik alanında parfüm yapımında kullanılan ve en önemli ham madde konumundaki lavantanın bir diger ve etkili özelligi ise cilt lekelerini yok etmesidir. Cit'te bulunan akne ve benzer tüm sorunlar için kullanılan lavanta, kısa zaman içerisinde etkili sonuçlar ile karşınıza çıkar. Lavanta'nın sıcak su'da kısa bir süre kaynatılmasından sonra ortaya çıkan suyun, yüz'de bulunan cilt lekelerine sürülerek bir kaç hafta uygulanması lekelerin kısa bir süre içerisinde giderilmesine yardımcı olmaktadır.

Sarı kantaron: Cilt hücrelerini tazeleyerek hassas lekelerin yok olmasında büyük rol oynar. Tüm cilt problemleri için kullanılan sarı kantaton aynı zamanda cildi önemli ölçüde besleyerek gerginleştirir.

Kayınagacı: Kabukları başta clt lekeleri olmak üzere sivilceler için de son derece etkilidir. Sıcak su içrisine atılan kabuklar kısa bir süre kaynatıldıktan sonra orta çıkan saf suyu ile cilt lekeleri 'ne masaj yaparak pamuk yardımı ile uygulanır.

Arpa unu: Cilt lekelerini gözle görülür bir şekilde kaybolmasını saglayan arpa unu, aynı zamanda cildin daha etkili ve parlak görünmesinde büyük rol oynar. Su ile karıştırılan arpa unu yogun kıvama geldikten sonra el ile mesaj yapar gibi cilt lekelerine uygulanır.

Anason Tohumu: Özellikle ölü cilt dokusunu canlandırması ile bilinen anason tohumu, cildi dış etkenlerden koruması ile bilinir. Anason kürlerinin kaynatılması ile ortaya çıkan saf su, cilt lekeleri üzerine uygulanır.


Cilt Lekelerine İyi Gelen Karbonat Maskesi Kürü
1 çay kaşıgı karbonat
. 2 Çorba kaşıgı yogurt
. 1 çay kaşıgı zeytinyagı
. 3 damla limon suyu
Yukarıda belirtilen malzemeleri bir tas içerisinde harmanlayarak kıvama getirin. Ortaya çıkan maskeyi cildinizin tamamına uygulayarak,yaklaşık 5-10 dakika süre ile yüzünüzde bekletin. Cilt üzerinde bekletilen maske'yi daha sonra ılık su ile temizleyerek arındırın. Yukarıda belirtilen cilt lekelerine iyi gelen bitkiler ve cilt lekelerine iyi gelen karbonat maskesi ile kısa zaman içerisinde gözle görülür sonuçlar almanız mümkün olacaktır
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »